Λάθη που κινδυνεύουν από μηνύσεις… Η Πρόληψη


της Έλενας Καραγκούνη

Για να μην σας φέρουν, αμέλειες και λάθη, αντιμέτωπο με το Νόμο, πρέπει να επιδείξετε ιδιαίτερη προσοχή σε τυχόν αστοχίες που μπορούν να χαλάσουν τα σχέδιά σας.

Εμείς θα σας παραθέσουμε 4+1 περιπτώσεις που, αν δεν ληφθούν υπόψην εγκαίρως, μπορεί να στερήσουν τον ύπνο σας αργότερα.

Πρώτον, η κακή χρήση πνευματικής ιδιοκτησίας, μπορεί να σας προκαλέσει σοβαρά προβλήματα.Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορεί να είναι  η βιντεοσκόπηση ομιλητή κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης και η διάθεση του βίντεο στο ίντερνετ χωρίς την έγκρισή του. Εάν, όμως, εκ των προτέρων ο ομιλητής έχει υπογράψει, ότι συναινεί στη διαχείριση του σχετικού υλικού από εσάς ή ότι δεν έχει πρόβλημα να παίρνει φωτογραφίες το κοινό, τότε δεν θα έχετε κανένα νομικό κώλυμα αργότερα.

Δεύτερον, η πρόσβαση τρίτων σε προσωπικά δεδομένα των καλεσμένων, μπορεί να προκαλέσει αντιδράσεις.Ένα τέτοιο παράδειγμα μπορεί να είναι η διάθεση της λίστας των καλεσμένων και όλων των προσωπικών τους στοιχείων στο ξενοδοχείο, που θα τους υποδεχτεί. Σε εκείνη την περίπτωση, θα πρέπει να φροντίσετε να έχετε τη συναίνεση των καλεσμένων για χρήση των στοιχείων τους σε συγκεκριμένες περιπτώσεις, ώστε να αποφύγετε τυχόν προβλήματα.

Τρίτον, στην περίπτωση που διοργανώνετε αθλητικές δραστηριότητες, καλό θα ήταν να έχετε λάβη υπόψη σας την περίπτωση τραυματισμού κάποιου συμμετέχοντα. Πριν, δηλαδή, την έναρξη κάποιας δραστηριότητας -ανεξαρτήτως επικινδυνότητας-, πρέπει να ζητηθεί από τους συμμετέχοντες να συνυπογράψουν κάποιο συμφωνητικό, σύμφωνα με το οποίο δεν φέρετε εσείς ευθύνη σε περίπτωση τραυματισμού.

Τέταρτον,  πρέπει να προσέξετε ιδιαιτέρως τη διακόσμηση, καθώς αντικείμενα που αναφέρονται σε κάποια θρησκεία, φυλή ή πολιτισμό, μπορεί να εκληφθούν ως προσβλητικά από κάποιους.
silence
Τέλος, βεβαιωθείτε ότι δεν τηρούνται αυστηρά οι ώρες κοινής ησυχίας στην περιοχή που διεξάγεται η εκδήλωση. Εάν για παράδειγμα το ξενοδοχείο βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή, πρέπει να προσέξετε την ένταση της μουσικής και των μεγαφώνων, για να αποφύγετε αντιδράσεις από τους περιοίκους.

Για να πετύχει μία εκδήλωση, απαιτείται και σωστός σχεδιασμός. Ήδη από τον προγραμματισμό της εκδήλωσης πρέπει να ληφθούν υπόψη πιθανές καταστάσεις, που μπορεί να σας φέρουν αντιμέτωπους με το Νόμο. Μην αφήνετε τα πράγματα στην τύχη τους. Όσο νωρίτερα αποτρέψετε δυσάρεστες καταστάσεις, τόσο λιγότερα προβλήματα θα έχετε να αντιμετωπίσετε αργότερα, εξασφαλίζοντας την ομαλή διεξαγωγή της εκδήλωσής σας.

Πηγή: www.synedrio.gr